LEGO® SERIOUS PLAY®

Sinds maart 2023 biedt Skyward Learning Agency sessies aan met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY®.

LEGO® SERIOUS PLAY® is een methode waarbij je als deelnemer op zoek gaat naar antwoorden en oplossingen met behulp van LEGO®-stenen. Er wordt een beroep gedaan op het denken via de handen. Juist door te bouwen en inzichten uit te beelden in LEGO® wordt het creatieve brein aangezet. De workshops kenmerken zich door een unieke combinatie van spel en storytelling. Het is serieus spelen: “Ik heb nu meer verteld en gedeeld dan ik zou doen in een sessie met memo’s”.

Tijdens een workshop gaan de deelnemers aan de slag met een door henzelf gestelde vraag of doel. Het ‘bouwenderwijs’ zoeken naar antwoorden en oplossingen verhoogt de focus voor het vraagstuk en het draagt bij aan de betekenis en waardering voor het eindresultaat. Op een speelse wijze ontstaan verschillende inzichten die gedurende de workshop samengebracht worden.

Een sterk gegeven van de methode LEGO® SERIOUS PLAY® is dat iedere deelnemer gehoord en gezien wordt tijdens een sessie. Dit vanuit het principe dat iedere deelnemer een bijdrage kan leveren aan de oplossing. De betrokkenheid van de deelnemers gaat van 80/20 naar 100/100 en zo draagt de methode ook bij aan teambuilding.

LEGO® SERIOUS PLAY® kan ingezet worden bij allerlei vraagstukken op zowel individueel-, team- als organisatieniveau. Denk onder andere aan:
- Het visualiseren van (team)plannen en innovaties
- Inzichtelijk maken van strategieën en visie
- Ontwikkelingen van toekomstige plannen en verandermanagement
Daarnaast is LEGO® SERIOUS PLAY® ook inzetbaar bij intervisie en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten over LEGO® SERIOUS PLAY® en wat Skyward Learning Agency voor uw team of organisatie zou kunnen betekenen? Stuur dan een mail naar w.vanderheul@skywardlearningagency.nl of laat in een bericht achter met het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!