De trainer

Mijn naam is Wilbert en ik ben directeur en trainer van Skyward Learning Agency. Op deze pagina vertel ik iets meer over mezelf, zowel op persoonlijk vlak als op werkgebied.

Als persoon ben ik rustig en geduldig en heb ik een brede interesse. Ik vind het super om lange wandelingen te maken, zowel in Nederland als in het buitenland, en daar probeer ik dan ook tijd voor vrij te maken. Het liefste doe ik dat in de herfst en in de winter, dat zijn voor mij de mooiste jaargetijden. Andere zaken die ook typisch Wilbert zijn: lezen, Nintendo, Pokémon, familie, getrouwd, humor, Passion Planner, LEGO® en muziek maken.

Wat betreft werk ben ik al aardig onderweg. Na mijn opleiding voor verpleegkundige ben ik het onderwijs in gegaan als docent in het MBO. Daar heb ik meerderde docentenopleidingen afgerond en in 2015 heb ik de Master Leren en Innoveren afgerond.

Als trainer vind ik het belangrijk om de zelfregulatie en de self-efficacy van studenten te stimuleren en te prikkelen. Dit doe ik o.a. door de studenten zelf hun leervragen te laten formuleren, door activerende didactiek en door feedback toe te passen. Bij leertrajecten met teams zet ik zoveel mogelijk de methodiek van participatief actieonderzoek in als interventie. Dit om het samenwerkend leren van het team te stimuleren.

In mijn werkzaamheden combineer ik de kennis en vaardigheden van trainer/coach met mijn competenties van praktijkonderzoeker. Op deze manier lukt het mij om evidenced based te trainen en te coachen en om onderzoek te doen in de dagelijkse praktijk samen met degene die de training volgt.

Resultaten van mijn ervaringen en onderzoek presenteer ik op nationale en internationale congressen, zoals ORD en EAPRIL.